Museum

Kina är ett land med en flertusenårig historia. Längst gula floden växte, för över 4000 år sedan, statsstater fram. Från dessa kunde regionala maktstrukturer ta form – någonting som slutligen resulterade i Kinas tidigaste centralmakt. Om detta berör utställningen på Dragon Museum som stod färdig för allmänheten sommaren 2008.

Entré + audiovisning; 60 kr

För förbokade grupper (minst 15 personer) kan museivising ordnas! Kontakta oss för bokning och pris.

Utställningen

På Dragon Museum kan besökarna bland annat se en terrakottaarme, i mänsklig storlek. Dessa är replikor i terrakotta (oglaserad bränd lera). Orginalarmén finns i ett museum i den kinesisk staden Xi’an och hantverkare och antikvarierna på det museet har konstruerat de replikor som vi har på Dragon Gate. Vår utställning presenterar även relief, konst – samt skulpturverk vars formgivning speglar kinesisk mytologi och kulturhistoria.

Våra lokaler och vår utomhusmiljö har konstruerats för att kunna användas till vår visningsverksamhet som då även berör traditionell kinesisk arkitektur.

IMG_2027IMG_2077

Terrakottaarmén

Åtskilliga arkeologer betraktar den berömda terrakottaarmén i Xi’an (Nord Kina) som 1900-talets största arkeologiska fynd. År 1974 upptäcktes denna bortglömde artefakt av bonden Yang Jung Peng som tillsammans med kollegor prospekterade mark inför ett brunnbygge. Idag har över 8 000 soldater grävts fram i de östra utkanterna av staden Xi’an – ett museum har rests ovan utgrävningsplatsen (år 1979). Terrakottaarméns storslagenhet är ett uttryck för den organisation och den storskalighet som fanns i Kina, redan innan kristi födelse. Armén grävdes ner på 200-talet före Kristus. Då regerade Qindynastins förste kejsare, Qin Shi Huangdi, som under sina 36 år vid makten hann omdana Kina och skapa några av landets mest spektakulära lämningar. Han byggde upp Kinas första centralmakt. Den berömde terrakottaarmén är en del av kejsare Qins Mausoleum. IMG_2038

Sponsors

Våra lokaler är utrustade med de bästa, varma fördelar westcoastwindows.se