IMG_2146_redigeradDragon Gate – Att bygga broar

Sverige och Kina genom tiderna

Det Svenska Ostindiska Companiet gjorde sina första handelsresor, till Kanton, i Sydkina under frihetstiden. Den 14 juni år 1731 började äventyren och med kungliga privilegier till stöd kunde kompaniet förverkliga sina drömmar. Kulturutbyten och insikter om världen bortom Europa möjliggjordes. Ty C. von Linné erhöll härmed möjlighet att sända ut lärjungar på studieresor till bland annat Kina. Tedrickande och porslinsanvändningen växte exempelvis fram hos det svenska samhällets högre skikt via detta utbyte.

Sverige och Kina har varit fokus för fler ”möten”. På 1920-talet var det den svenske arkeologen och geologen, Johan Gunnar Andersson, som blev pionjär inom arkeologins framväxt i Kina. Anderssons utgrävningar, längst Gula floden, banade väg för nya insikter om Kinas forntid. Efter sin kinavistelse återvände J. G. Andersson till Sverige och grundade år 1926, på Skeppsholmen i Stockholm, Östasiatiska museet (då vid namnet Östasiatiska samlingarna).

Mannen som ligger bakom bygget Dragon Gate, Mr Li, har som mål att skapa en kulturell bro, Sverige och Kina emellan i 2000-talets gryning. Besök oss och bli en del av detta!

I dagsläget finns verksamhet i fem avdelningar där den kinesiska kulturen framhävs på olika vis. De aktuella avdelningarna är museiavdelningen, en butik, ett konferenscenter och restaurangen. Vårt Hotell öppnar nu i sommar! Vårt uppdrag är att skapa en levande mötesplats där Kina och Sverige kan mötas, utbyta erfarenheter, kulturer och skapa någonting starkare tillsammans..

Vårt unika koncept

Samtliga avdelningar har kinesisk personal. Kunskap om kinesisk kultur finns därmed alltid nära inpå. På samma gång har vi kompetens med insikt om svensk kultur för att därmed verkligen kunna skapa ett insiktsfullt kulturmöte. Vi erbjuder alltifrån aktivitetsfyllda konferensdagar, föreläsningar till enklare föreningsträffar i vår restaurang & Hotell/konferenscenter. Kontakta oss för mer information!

Sponsors

Våra lokaler är utrustade med de bästa, varma fördelar westcoastwindows.se